vlag nederland puttens  Franse vlaggermanybrittain

De Mariahoeve is een voorbeeld van de boerderijen, die na 1900 als paddenstoelen uit de grond kwamen. Gezinsbedrijven van een paar hectare bouwland voor het verbouwen van graan, aardappelen en voederbieten, koeien, varkens, kippen en een paard. Verder een grote moestuin en een kleine boomgaard.

Door mechanisatie, schaalvergroting en specialisatie verdween dit type boerderij in het laatste kwart van de vorige eeuw even snel als het destijds verschenen was. Wat de Mariahoeve uniek maakt is dat ‘alles’ er nog is, zoals Maria het heeft nagelaten.

U kunt ons museum bezoeken aan de hand van een audiotour. Deze 1,5 uur durende audiotour neemt u mee in het leven van de familie van den Brink, laat u alle vertrekken van de boerderij zien en krijgt een zeer uitgebreide beschrijving van deze unieke locatie!

audiotour startU krijgt bij aankomst een korte introductie van 1 van onze vrijwilligers. Met behulp van een iPad gaat u vervolgens zelfstandig op pad over het terrein van de boerderij en komt u in alle vertrekken. Door een simpele bediening krijgt u per vertrek bij woord en fotomateriaal zeer uitvoerig uitleg. U kunt de boerderij bezoeken in groepssamenstellingen maar welke dan alleen allemaal uit hetzelfde gezin komen. Kortom, een geheel nieuwe ervaring!