Kinder-doe-dagen op de Mariahoeve (voor kinderen tussen 5 en 12 jaar). Reserveren verplicht, lees verder!

In de zomervakantie zal op donderdag bij Museumboerderij Mariahoeve wekelijks de Kinder-doe-dag georganiseerd worden! Door vrijwilligers is een volledig programma opgezet waarbij de kinderen met een gids op pad gaan en alles op- en rondom de boerderij zullen gaan ontdekken. Bij elk onderdeel zullen de kinderen zelf ervaren hoe een attribuut gebruikt werd of zullen de handen uit de mouwen moeten bij het melken van een (houten) koe of tijdens het zagen. Wanneer het museum is onderzocht zal er nog geknutseld kunnen worden in de knutselhoek, ook dat zal met gepaste afstand plaatsvinden.

Vanwege de RIVM- richtlijnen is het niet mogelijk dat ouders met de kinderen mee op de rondleiding gaan. Wanneer de kinderen met de gids op pad gaan door het museum verwachten we wel dat de ouder op ons museumterrein aanwezig blijft.

Reserveren verplicht
Anders dan voorheen zullen er de nodige maatregelen genomen zijn om de dagen in goede banen te leiden. Zo dient er verplicht vooraf aangemeld te moeten worden, mogen volwassenen niet mee met het kind door het museum (vanwege gestelde gezondheidsrichtlijnen RIVM) en zal er worden gewerkt met tijdsblokken. Reserveren kan telefonisch of per e-mail 06- 302 340 32 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

De maximale groepsgrootte is 8 kinderen per groep.

Tijden rondleidingen :

10.00 tot 12.00           12.30 tot 14.30 
10.30 tot 12.30           13.00 tot 15.00
11.00 tot 13.00           13.30 tot 15.30 
11.30 tot 13.30           14.00 tot 16.00

Hoewel in de voorpublicaties bij de kinder-doe-dagen het woordje “gratis” vermeld staat, kunnen we door alle ontwikkelingen van de afgelopen maanden de deelname aan deze dag voor de kinderen niet geheel kosteloos aanbieden en vragen wij een onkostenvergoeding van €2,00 (dit is incl. een glas ranja).

Veiligheidsmaatregels : Voor deelname aan het programma moeten de kinderen de handen ontsmetten. De medewerkers van de Mariahoeve proberen zoveel mogelijk de 1,5 meter regel in acht te nemen.

Op deze dag is een reguliere audiotour door het museum niet mogelijk.

Volgende data:
30 juli
6 augustus
13 augustus
20 augustus