Geroosterde Stoppelknollen Stamppot met Kruiden en Knapperig Spek
Ingrediënten
- 1 kilo wit-roze stoppelknollen, in kleine blokjes
- 1 kilo aardappels, geschild en in stukken
- 150 gram spekblokjes
- 1 rookworst, in plakjes
- Verse bieslook, dragon, salie en basilicum, fijngehakt
- Enkele blokjes boter
- 2 eetlepels zonnebloemolie
- Peper en zout, naar smaak
Bereidingswijze
- Voorverwarmen en voorbereiden: Verwarm de oven voor op 180°C.
- Knollenmix roosteren: Meng de blokjes stoppelknollen, spekblokjes, rookworst, boter, zonnebloemolie en de verse kruiden in een ovenschaal. Kruid het geheel met peper en zout naar smaak. Zet de schaal in de oven en rooster 30 minuten, of tot de knollen nog een stevige beet hebben.
- Aardappels koken en stampen: Kook de aardappels in licht gezouten water tot ze zacht zijn, giet af en stamp fijn.
- Samenvoegen: Voeg de gestampte aardappels toe aan het geroosterde stoppelknollenmengsel. Meng alles goed door elkaar.
- Serveren: Garneer eventueel met wat extra verse kruiden voor een frisse, eigentijdse touch en serveer warm.
Deze eigentijdse stamppot combineert de robuuste smaken van geroosterde stoppelknollen met aromatische kruiden en een knapperige spektoets. Smakelijk eten!
