Stamppot met Gele Boterknollen, Aardappels, Spek en Rookworst

Stamppot met Gele Boterknollen, Aardappels, Spek en Rookworst

Ingrediënten

  • 1 kilo gele boterknollen, in blokjes
  • 1 kilo aardappels, geschild en in stukken
  • Ruim roomboter, voor het bakken van de knollen
  • Peper en zout, naar smaak
  • 150-200 gram spekblokjes
  • 1 rookworst, in plakjes

Bereidingswijze

  1. Bereid de boterknollen: Bak de gele boterknollen in een ruime hoeveelheid roomboter op laag vuur, zodat ze zacht en licht gekarameliseerd worden. Dit duurt ongeveer 20-25 minuten.
  2. Kook de aardappels: Kook ondertussen de aardappels gaar in licht gezouten water, ongeveer 15-20 minuten. Giet ze af en stamp ze fijn.
  3. Combineer de ingrediënten: Voeg de gebakken boterknollen toe aan de gestampte aardappels en meng goed door.
  4. Breng op smaak: Voeg peper en zout toe naar smaak.
  5. Bereid spek en rookworst: Bak de spekblokjes uit tot ze krokant zijn en voeg de rookworst toe om mee te verwarmen. Roer dit geheel door de stamppot.
  6. Serveren: Schep de stamppot op en geniet van de rijke smaken van de boterknollen en spek.

Eet smakelijk!