Stamppot met Gele Boterknollen, Aardappels, Spek en Rookworst
Ingrediënten
- 1 kilo gele boterknollen, in blokjes
- 1 kilo aardappels, geschild en in stukken
- Ruim roomboter, voor het bakken van de knollen
- Peper en zout, naar smaak
- 150-200 gram spekblokjes
- 1 rookworst, in plakjes
Bereidingswijze
- Bereid de boterknollen: Bak de gele boterknollen in een ruime hoeveelheid roomboter op laag vuur, zodat ze zacht en licht gekarameliseerd worden. Dit duurt ongeveer 20-25 minuten.
- Kook de aardappels: Kook ondertussen de aardappels gaar in licht gezouten water, ongeveer 15-20 minuten. Giet ze af en stamp ze fijn.
- Combineer de ingrediënten: Voeg de gebakken boterknollen toe aan de gestampte aardappels en meng goed door.
- Breng op smaak: Voeg peper en zout toe naar smaak.
- Bereid spek en rookworst: Bak de spekblokjes uit tot ze krokant zijn en voeg de rookworst toe om mee te verwarmen. Roer dit geheel door de stamppot.
- Serveren: Schep de stamppot op en geniet van de rijke smaken van de boterknollen en spek.
Eet smakelijk!
